Bed & Breakfast

Uw gastheer, Anton van der Veer en gastvrouw Ingrid Cornelisse


Geclassificeerd door B&B Nederland met:
en ook op facebook nu met een eigen pagina!

Net geïnstalleerd; electrische laadpaal.

Onze gasten kunnen nu hun electrische/hybride auto opladen,

 

Het paviljoen is compleet als vakantiehuis te boeken, zie onderaan deze pagina.

U kunt reserveren via deze site of via mail.

..

mail; info@selatuinen.nl

Telefoonnr. 0516 514992


De Tuinkamer

Omringd door oude bomen en heestergroen ligt De Tuinkamer. Nu volledig gerenoveerd en met houtkachel. Van achter het erkerraam kijkt onze gast uit over de ommuurde tuin van 5000m2. Als het zonnetje schijnt kan dat natuurlijk ook vanaf het beschutte terras, met een zelfgemaakt
kopje thee of koffie, of een drankje uit de koelkast. Wij zorgen voor een uitgebreid ontbijt met warme broodjes uit ons AGA fornuis.

De tuinkamer heeft naast een eigen opgang ook een bijbehorende badkamer en een apart toilet.
Voor gasten met kinderen is er een extra logeermogelijkheid op de zolderverdieping
boven De Tuinkamer. Als u geen zin heeft om de deur uit te gaan voor het diner dan serveren wij een smakelijke maaltijd ( een gang die uit 5 complete verrassende gerechten bestaat) in De Tuinkamer of op een fraai plekje in de buitenlucht. Een flesje wijn vindt u naast de koelkast.

Er is een magnetron aanwezig en voldoende bestek en servies.


Tuin
Tuinliefhebbers kunnen lekker dwalen langs de borders en de hagen, de Victoriaanse volière,of een kijkje
nemen in de verdiepte plantenkas. Onder de oude platanenrij ligt de jeu-de-boulesbaan en even verderop denatuurlijkevijver.
Voorbij de bloemen-plantenpracht loopt de tuin over in het Drents-Friese Wold, waar u eindeloos kuntfietsen en wandelen.
De Tuinkamer staat opzichzelf en heeft een eigen entree zodat u ongestoord uw gang kan gaan.
Achter de grote vijver, tegen de bosrand ligt het tuintheater. De halfronde vorm van dit amfitheater loopt op
naar een belvedère met uitzicht over de velden rondom de tuin. In de zomer vinden hier een reeks
klassiek getinte concerten plaats, zie tuinconcerten op de zondagmiddagen.


 

Prijzen 2022

Twee personen per nacht incl. ontbijt prijs € 85,00

Voor een persoon per nacht incl. ontbijt prijs € 65,00

 


Extra voor kinderen tot 10 jr.(slaapkamer boven) per nacht € 35,00 p.p. vanaf 10 jr 40,00 p.p

Bij bezetting van 2 personen waarvan er een boven wil slapen rekenen we € 25,00 extra.

Toeslag voor één nacht verblijf € 7,50 p.p.

Een dineetje kost € 25,00 p.p., een dessert € 5,00 p.p. een voorgerecht € 5,00 p.p.

 

De Tuinkamer staat tot uw beschikking vanaf 15.00 uur, de vertrektijd is 10.30 uur.
Huisdieren toegestaan mits aangelijnd € 10,00 p.nacht.


Het is een rookvrije kamer.

Er is draadloos internet.

Van harte welkom dus!

 

Wilt u electrische fietsen klaar hebben staan bij aankomst dan kunnen wij dat voor u regelen ( € 23,50 p.d.). Ze worden bij ons gebracht en weer opgehaald (€ 7.50) . Gewone fietsen hebben wij voor u . € 5,00 per dag (ook één mountainbike)


Als u bij ons te gast bent om familie of vrienden te bezoeken kunt u deze ook uitnodigen om samen met u hier in de Selatuinen te ontbijten of te dineren. Feestelijk en lekker.

Ontbijt voor € 15,00 p.p diner á € 25,00 p.p.

....

...

 

 

...

........=

 

Wilt u buiten de deur eten? dat kan erg goed in de directe omgeving alleen op maandag is het erg moeilijk, u kunt als u het op tijd aangeeft altijd bij ons terecht. We zullen ons best doen én u hoeft de deur niet uit!

diner € 25,00 p.p., een dessert € 5,00 p.p. een voorgerecht € 5,00 p.p

 

 

 

Houdt u van wandelen? Onze B&B ligt aan het Drenthepad. Veel bezoekers en gasten van Olmenes overnachten bij ons.

 

Van harte welkom dus!

 

 

 

 

Een bourgondische cadeaubon. Een overnachting in B&B de Tuinkamer eventueel aansluitend met een diner voor twee.

Wij bereiden al onze gerechten, ontbijt, diner en lunch met olijfolie.

 

 

 

Het paviljoen als vakantiehuis ( 5 personen)
..
....

 

Het paviljoen heeft een dak van sedumplanten wat zo overloopt in het tuintheater. Binnen wordt de ruimte verwarmd met een houtkachel en een pelletkachel maar natuurlijk is er ook CV die zorgt dat het altijd behaaglijk is. Er zijn twee slaapkamers met eenpersoonsbedden, de Boskamer heeft twee bedden en de Boomkamer (boven) heeft er drie, beide hebben een eigen badkamer en toilet. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. In de keuken staat een groot fornuis incl oven. Mocht u toch liever eens niet koken dan wil uw gastvrouw  met alle plezier een maaltijd voor u bereiden. Dit zal u verrassen, zij houdt van koken en samen met haar man geniet ze ervan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. In het paviljoen is een Hofmann piano aanwezig waarop u gerust mag spelen. In de huiskamer is een tv, een dvdspeler en een cdspeler aanwezig en in de Boskamer is een tweede tv.
In de omgeving liggen op fietsafstand de unieke natuurgebieden het Fochteloërveen en de Kale Duinen. Het Fochteloërveen is het laatste stukje hoogveen van Nederland dat nog niet op de schop is gegaan en waar zelfs nog veen wordt gevormd. De zandvlakte van de Kale Duinen breidt zich nog ieder jaar uit en is een fraai voorbeeld van de nieuwe inzichten op het  gebied van natuurbeheer. 
Vanuit de achteruitgang van de tuin loopt u zo het bos in naar het bezoekerscentrum van het Drents– Friese Wold. Op de Veluwe na is dit het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. De beekdalen, heidevelden en veenmoerassen volgen elkaar op in dit Friesland voor natuurzoekers en fijnproevers. Niet zo gek ver van ons coulissenlandschap ligt het meer weidse Friesland van de zeilers en de schaatsers.
Boomsingels, beboste landweggetjes en  veenvaarten doorkruisen het oude landschap. En overal doemt wel ergens een torenspits op tussen het  gebladerte. De gedroomde streek van iedere wandelaar, fietser en  natuurliefhebber. Een werelderfgoed op steenworp afstand, Veenhuizen gevangenismuseum maar ook Belvedere, Heerenveen, het Drentsmuseum, Groningenmuseum en een schat aan kleine streekmusea.

Natuurlijk kunt u als huurder van het complete paviljoen zich ook zo af en toe eens laten verwennen met een echt Sela ontbijt, dat is gewoon een kwestie van afspreken.

Voor beschikbaarheid zie de kalender hieronder. Mail of bel even mochten er vragen zijn.

 

 

Prijzen in 2022

weekend; vrijdag zaterdag en zondag ( 3 nachten) € 375,00 met hemelvaart/ pasen/pinksteren/kerst en oud en nieuw € 480,00 plus €50,00 schoonmaak kosten

midweek; ma, t/m do. ( 4 nachten) € 500,00 met hemelvaart/ pasen/pinksteren/kerst en oud en nieuw € 640,00 plus €50,00 schoonmaak kosten

week; vrijd t/m do. ( 7 nachten) € 800,00 met hemelvaart/ pasen/pinksteren/kerst en oud en nieuw€ 1120,00 plus €50,00 schoonmaak kosten

Ook bij het paviljoen rekenen we € 10,00 per huisdier p.nacht

.

EXCL bad- en bedlinnen verkrijgbaar voor € 12,50 per persoon.

 

 

 

Wilt u electrische fietsen klaar hebben staan bij aankomst dan kunnen wij dat voor u regelen ( € 23,50 p.d.). Ze worden bij ons gebracht en weer opgehaald (€ 7.50) . Gewone fietsen hebben wij voor u . € 5,00 per dag (ook één mountainbike) Mochten deze al besproken zijn dan gaat het via het verhuurbedrijf á € 9,50 per dag.

 

 

we staan op Natuurhuisje, Booking.com, Bedandbreakfast.nl

 

 

 

mail; info@selatuinen.nl

Telefoonnr. 0516 514992