Tuinconcerten

 

Reserveringen voor concerten kunnen per telefoon of via de mail gemaakt worden of door overmaking op banknr NL68INGB0003725924 tnv IM Cornelisse onder vermelding van adres en concert. .

Alle concerten in de theatertuin Sela beginnen 's middags om 14.00 uur tot ca. 16.30

kosten € 9,50

 

Muziekzomerkaart € 35,00 in 2017 zijn er 5 concerten gepland.
Geeft toegang tot alle concerten

Kinderen tot 12 jaar gratis. De kaart is vanaf het eerste concert te koop aan de kassa of
door overmaking naar NL68INGB0003725924 tnv IM Cornelisse met vermelding van uw adres.

Concertcadeaubon € 9,50

Voor, tijdens en na de voorstellingen kunt u, met een versnapering in de hand, genieten van de tuin.

 


Concertdata 2017

Reserveren ( bij slecht weer) gewenst. Binnen is beperkt ruimte en vol is vol. Voor buiten; neem een kussentje of plastic mee, u zit op het gras!

 

 

7 mei; Midsummer Tales , Laïs
Belgische engelenstemmen geven concert in theatertuin

Laїs – drie Belgische zangeressen met ‘angel voices’, volgens Emmylou Harris. Zij zongen het afgelopen decennium op Pinkpop en Rock Werechter, toerden met Sting door Frankrijk, speelden met het London Chamber Orchestra en maakten een concerttour door China. En datzelfde Laїs zong 7 jaar geleden al in de Selatuinen te Appelscha ...ze komen weer!  Het openluchttheater, de tuin, de hapjes, het prachtige weer en het enthousiaste toegestroomde publiek speelde wellicht een rol bij de toezegging van de dames om terug te komen, maar het optreden in Friesland past ook bij de eigenzinnigheid die de zangeressen al sinds hun debuut in 1998 aan de dag leggen.

 

Met middeleeuwse teksten op eigen melodieën brachten Jorunn Bauweraert, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix destijds een volstrekt nieuw geluid in de Vlaamse folktraditie. Niet alleen verstokte volksmuziekpuristen, maar ook de popminnende jeugd reageerden laaiend enthousiast op de onnavolgbare samenzang van het jonge drietal. A capella zingend of begeleid door de eigen folkrock band, de tintelingen die de harmonische stemmen van Laїs teweeg brachten, liepen zowel over ruggen in het Vlaamse ‘kappelkescircuit’ als tussen de schouders op rockfestivalterreinen. Pure magie, vonden niet de minste muzikanten, maar de overrompelende lof en de daaropvolgende tournees door het buitenland beletten de eigengereide vrouwen allerminst om nieuwe wegen in te slaan. Op de derde cd Douce Victime, opgenomen in de Abbey Road studio, voegden zij naast teksten uit het Vlaams liedboek eigenzinnige interpretaties toe van Jacques Brel klassiekers, liedjes van Herman van Veen, en feestelijke cajun covers.
Ah bon, inmiddels zijn we alweer 7 jaar verder en met Tim Vandenbergh op contrabas en Seraphine Stragier op cello, harp en viool brengen ze weer een volledig vernieuwd repertoire, gebaseerd op veelzijdigheid, meerstemmigheid, schoonheid en frivoliteit. Wat het publiek in de theatertuin van het veelzijdige drietal mag verwachten... licht in duisternis en verbroedering! Laїs komt en doet wat ze het beste kunnen; zingen met duivels genoegen en in perfecte harmonie.Ze komen weer naar Appelscha. Echt waar.

7 mei , 14:00 uur: Midsummer Tales; Laїs, een optreden van wereldvermaard folktrio uit België. Zangeressen: Jorunn Bauweraert, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix. Op contrabas Tim Vandenbergh en cello/harp en viool, Seraphine Stragier.
Entree € 15.00 muziekzomerkaarten BeMyGuestbon € 5,50
Reserveren wenselijk.

 

 

 

 

 

28 mei;  It takes two to tango..

R&G TANGO DUO;    
nou dan heb je daar Robin El-Hage en Gustavo Cabrera en dan heb je tango!

 

Vurige hartstocht, hopeloze liefde en bitterzoete herinnering zijn de ingrediënten van de opwindende wereld van de tango. Beiden mannen voelen dat haarscherp aan ze hebben elkaar daarin gevonden. Vanuit het conservatorium en de klassieke muziek in het tango-orkest OTRA. Hun vrije muzikale manier van spelen vol muzikale grapjes en fijne nuances bracht ze automatisch bij elkaar.
Gustavo die al  vanaf zijn 5e viool speelt lijkt er wel mee vergroeid, hij speelt zoals u en ik lopen kunnen en niet alleen klassiek maar in heel veel verschillende stijlen.Tango, jazz en het heerlijk improviseren hebben zijn voorkeur. Meesters in de tangowereld zoals Atilio Stampone en Leopoldo Federico hebben hem de fijne kneepjes bijgebracht, nu componeert en arrangeert hij ook nog voor andere ensembles, kortom een talent.  
Robin, werd al jong gegrepen door muziek. Zijn vader stimuleerde en motiveerde hem om meer dan een instrument te bespelen. Zo kwam daar de accordeon, bandoneon en viool in huize Hagen. Robin bespeelde ze allen met enthousiasme en dat leidde hem al op 10 jarige leeftijd tot vaste kerkorganist. Het is dan ook geen wonder dat hij terechtkwam op het conservatorium van Rotterdam waar hij in 2016 cum laude  afstudeerde voor piano-Argentijnse tango. Zijn vingers bewegen zich met een natuurlijk elan over de toetsenborden vrijerlijk improviserend tussen alle stijlen door.
Gustavo Cabrera  en Robin L Hagen zijn geboren muzikanten. De een met wortels in California en Argentinie, de ander opgegroeid hier vlakbij in Oosterwolde in Friesland. Het is geweldig dat deze 2 hier in de Selatuinen komen spelen.
We verheugen ons op een bruisend,melancholiek en muzikale middag.

28 mei , 14:00 uur: R&G Tango-Duo; Robin El-Hage, piano en Gustavo Cabrera, viool.
Entree € 9.50
Reserveren wenselijk.

 

 

 

 

18 juni; ROMANTISCHE SERENADES DOOR TWEE HEREN.    

     Niels Kuipers; bariton, Ruben Tekkelenburg; pianist. Liederen van R Schumann en F Schubert.

...

Niels Kuipers geboren Fries komt met Ruben Tekkelenburg naar Appelscha. Niels had op jonge leeftijd geen flauw vermoeden van de zangcarriere die later zou volgen. Techniek, dat leek hem wel wat. Edoch het bracht geen voldoening en er volgde een switch naar verpleegkunde.  Daar leek muziek in te zitten, letterlijk dan, al zingende tijdens het studeren bleek zijn talent in die speciale muzikale richting. Eerst waren er toen de zanglessen bij Marie Verheij en nauwelijks drie jaar later begon Niels zijn studie klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en studeerde bij Riekje Bakker en Elena Vink. Vanaf dat moment gaat het hard. Solopartijen bij de Nederlandse reisopera en de International Belcanto Academy hebben hem al roem gebracht.

Ruben Tekelenburg is van jongsaf al met muziek bezig geweest. Vanaf zijn zesde speelde het keyboard de belangrijkste rol. Later met succes vervangen door de piano. Op zijn zestiende won hij een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, nou aanstormend was hij zeker. Hij bestormde de podia en haalde meerdere prijzen, oa 2e prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en 2e bij het JMCO (met ensemble).Op het conservatorium studeerde Ruben bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar, en hij rondde zowel zijn bachelor- als masterstudie aan het conservatorium af met een 9. En dan? Zo schrijft Ruben op zijn blog. Concertpianist of lesgeven?  Ruben doet beide, veel leerlingen en dan ook nog concerteren

Niels zingt liederen van R Schumann  en F Schubert en misschien nog iets van een Engelse componist passend in een toch wat Engels aandoende tuin. Ruben speelt op zijn eigen onnavolgbare manier piano. We gaan ze zien en horen!

Zondagmiddag 18 juni; Niels Kuipers; bariton,  Ruben Tekelenburg; pianist.
Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 9.50
Reserveren wenselijk

 

 

 

26 augustus (zaterdag) MUZIEK! Marjolein Meijers

Het bruist, zindert, lacht en ontroert.

 

 

MUZIEK!
Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. In 2016 staat zij 40 jaar op de planken!
Met bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers

`MUZIEK!` heeft veel nieuwe muziek, veel nieuwe liedjes, Nederlandstalig.
Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

`MUZIEK!` staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.

Een Smaakvol vervolg op `Van Berini tot Solex!`

`MUZIEK!` is een Wereldband!

De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo.
Muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine.’

26 augustus 2017 zaterdagmiddag; 14:00 uur: MUZIEK!;  Marjolein Meijers met Walter en Onno Kuipers
Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 9,50
Reserveren wenselijk.

 

 

 

 

10 september;Passies   

             
Verhalen over  smakelijke eetgewoontes, bijzondere rites aan tafel  gelardeerd met saxofoonstrofes en tussendoor bijpassende gerechten uit de Selatuinen.
passies komen samen; verhalen, muziek en eten!

fotograaf Sijtze Veldema

 

Voor de verhalen hebben we: Nelle Raaphorst
Nelle Raaphorst een beproefd verhalenvertelster oa bij het gezelschap van het Westerkwartier en bij de Vertellers in Frieslandneemt ons een hele middag mee in een wereld vol krankzinnige, heerlijke, eetlust opwekkende  en soms vol lust zittende verhalen. Om te huilen, te gruwelen, te watertanden, te verlekkeren, te dromen kortom een middag die hongerig maakt.
Voor de muziek hebben we;  Steven Sluiter
Steven Sluiter bespeelt de saxofoon al vanaf zijn 8e jaar en ontdekte later op het conservatorium zijn liefde voor de bigband. Hij is gaan dirigeren en heeft verscheidene prijzen binnengehaald, oa met de Bigband van de Stedelijke muziekschool en met de Stageband. Hij speelt daarnaast zelf nog in heel wat orkesten.
In 2016 is de saxofoon van Steven al eens de muzikale partner geweest van een sfeervol verhaal van Nelle in theater de Kolk in Assen. Steven wist de saxofoon te laten trillen, zingen en grommen onder en tussen het verhaal door, verzachtend, versterkend, de perfecte combinatie. Natuurlijk horen we hem ook solistisch spelen waarbij hij weer heel andere kanten van de saxofoon zal laten horen.
Voor het eten hebben we;  Ingrid Cornelisse van de Selatuinen
Ingrid kookt al heel wat jaartjes voor gasten van de B&B Selatuinen en voor ieder die eens wat anders wil op zijn verjaardag, reunie of familiefeest. Tegenwoordig zelfs voor mensen die thuis gasten krijgen. Vandaag speciale gerechten, afhankelijk van de verhalen van Nelle voor alle muziek- en eetliefhebbers in de Selatuinen. Alles tussen de verhalen door.


10 september, 14:00 : Passies; Nelle Raaphorst, verhalenvertelster en Steven Sluiter saxofonist.
Keuken ; Ingrid Cornelisse
Entree € 18.50 muziekzomerkaart en BeMyGuestbon € 9,00
Reserveren noodzakelijk.

 

 

Zoals te zien; dit jaar 5 concerten! We doen het minder dit jaar maar het beloofd wel een prachtig programma te worden!

Muziekzomerkaart 35,00

 

Onze concerten worden ook vermeld op:


www.tuinadvies.be
www.voorplussers.nl
senioren.blogse.nl
www.50plusplein.nl

 

 

Mirjam Cornelisse, mijn zus, verzorgt al jaren de invulling van de klassieke concerten,
hier is nu een hecht gezelschap ontstaan wat hoogstaande originele voorstellingen brengt.

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief is een groep zangers die uiteenlopende voorstellingen brengt. De groep staat onder vaste begeleiding
van de pianist Hans-Erik Dijkstra. Hij is tevens componist/ arrangeur.
Het gezelschap brengt ingekorte en bewerkte versies van opera's en kinderopera's.
Daarnaast maken ze eigentijdse muziektheatervoorstellingen en verzorgen ‘aangeklede' concerten.

Er is een vaste kern van zangers:
Mirjam Cornelisse (sopraan),
Hannie Slingerland (sopraan),
Karin Brunt (mezzo),
Henk Koorneef (altus) en
Grzegorz Stachowiak (bariton).

“t Co-OPERA-tief heeft inmiddels een aantal voorstellingen op haar naam staan.

Hans en Grietje
Le nozze di Figaro
Diva duel Diva duet
Wicked women

Mocht u ook een voorstelling willen boeken van dit gezelschap? info@karinbrunt.nl