Tuinconcerten

 

Reserveringen voor concerten kunnen per telefoon of via de mail gemaakt worden of door overmaking op banknr NL68INGB0003725924 tnv IM Cornelisse onder vermelding van adres en concert. .

Alle concerten in de theatertuin Sela beginnen 's middags om 14.00 uur tot ca. 16.30

kosten € 10,00

 

 

Kinderen tot 12 jaar gratis.

Concertcadeaubon € 10,00

Voor, tijdens en na de voorstellingen kunt u, met een versnapering in de hand, genieten van de tuin.

 


Concertdata 2018

 

 

Lovers en Lions

Fotograaf; Tessa Wiegerinck


Zondagmiddag 27 mei van 14.00 tot 16.30 uur


Lovers & Lions heeft elkaar gevonden in de gouden formule: 'three chords and the truth'.  Begonnen met niets meer dan een gitaar en hun stemmen, kwamen ze er al snel achter dat de combinatie van hun klanken het sterkste wapen is. Na het schrijven van hun eerste song ‘Bring Me Home’ was het duidelijk: de harmonieën en het thuisgevoel staan centraal. Deze drie jonge singer-songwriters vormen een country americana trio met invloeden als The Common Linnets en The Staves.  Toen ze pas vier maanden bij elkaar waren speelden ze al het voorprogramma van Jake Etheridge & Matthew Crosby (van The Common Linnets). Matthew noemde het optreden ‘fantastic’ en Jake vond de harmonieën 'on point’.

De naam is behalve geïnspireerd door een album van een bekende singersongwriter ook anders te verklaren; The Lions;  met hun wilde manen vol passie en gedrevenheid’ ..klaar voor het optreden, The Lovers;  zoals Jeanne Moreau over de film The Lovers zegt “liefde kan zomaar opeens ontstaan en op dat moment  is er geen plaats meer voor schaamte of terughoudendheid” . Dat zegt genoeg en belooft ons een vurig en warm concert.

Leroy Helledoorn: zang + gitaar, Hester Kirkels: zang, Rosalie Meijer: zang + ukulele

Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 10,00

 

 

 

 

KLEZ-X! :
klezmer classics en andere klassiekers..

fotograaf; Elise Schouman

Trio C tot de derde
Zondagmiddag 10 juni van 14.00 tot 16.30 uur


Trio C tot de Derde (Coos Lettink – accordeon; Carel den Hertog – viool; Caspar Terra – klarinet) speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek. Muziek die in hun programma KLEZ-X! verwerkt wordt tot ‘nieuwe klassiekers’, afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van ‘oude klassiekers’ van genoemde grootmeesters en classics uit het onuitputtelijke balkan en klezmer repertoire. Steeds vanuit het streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Geniet, dans en droom met Trio tot de Derde…

Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 10,00

 

 

 

 

 

Lets Eat! The Food Show

fotograaf; Gabriëlle Hengenveld


Zondagmiddag 1juli van 14.00 tot 16.30


Mirjam van Dam bezingt de liefde die door de maag gaat: Chocolade, Black Coffee, Chili Con Carne, Sweet Patato Pie, Cookies en nog veel meer..
Het wordt een smakelijk muzikaal feestje. Lekkere liedjes begeleid op gitaar door Wolf Martini en percussie op de aanwezige potten en pannen.
Mirjam heeft zowel het conservatorium als de kleinkunstacademie doorlopen. Ze houdt van drama en heeft een flinke dosis humor verstopt in zang en anekdotes die ze ons zal opdissen. Wolf Martini zat op hetzelfde conservatorium en heeft zijn sporen wel verdiend, spelend met Santing en Denise Jannah.
Ingrid Cornelisse van de Selatuinen roert in de pannen voor het eten in de verschillende pauzes.
Food is in, dat is duidelijk, daar zit muziek in! Fastfoodsongs en slowfoodballads,  soep en quiches het is er allemaal, zo Let’s eat!

Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Voor deze middag incl het eten €  18,50

Reserveren noodzakelijk!

 

 

 

 

 

Montferland trio

fotograaf; Rob Houdkamp


Zaterdagmiddag 25 augustus van 14.00 tot 16.30

Drie professionele musici die hun passie voor muziek met elkaar delen. De klank, sfeer en muzikale mogelijkheden die ze bij elkaar ontdekte vormde de start van het trio in 2017. De Montferlandstreek waar ze allen vandaan komen leverde de naam. Jolein Korte, veelzijdig musicus, speelt viool. Freelance bij orkesten en ensembles maar ook in musicals bij oa Joop vd Ende. Ze heeft haar eigen salonduo “Cheers” en is concertmeester in de Achterhoek. Mireille Hitman is al net zo doorgewinterd op haar klarinet bij diverse orkesten en ensembles. HansErik Dijkstra is bijna huispianist van de Selatuinen. Dat is een groot voorrecht voor ons want deze duizendpoot speelt als begeleider bij ongelooflijk veel koren en ensembles, is co-repetitor bij het conservatorium te DenHaag begeleider voor de conservatoria in Enschede, Rotterdam en Utrecht én treedt solistisch op als pianist in kamermuziek combinaties. Ook pianodocent en componist moet nog aan het lijstje worden toegevoegd, kortom allround!

Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 10,00 reserveren noodzakelijk ivm het eten.

 

 

 

 

 

Trio Sirenes

fotgraaf; Tub Willemse

aria’s en operaduetten in een theatrale context
Zondagmiddag 23 september van 14.00 tot 16.30 uur


Wendy Roobol, een veelzijdige en zeer geprezen sopraan, heeft al twee maal eerder bij ons opgetreden. Een keer met prachtige barokmuziek, de zon scheen, het was warm en Wendy zong onder de eik op blote voeten. Nooit vergeten! Een tweede keer met Carina Vinke en Henk Mak van Dijk. Carina is een talentvolle alt-mezzo met een warme donkere stem, waarin ze prachtige dramatische accenten weet te leggen. Henk Mak van Dijk is behalve pianist ook de auteur van ‘de oostenwind waait naar het westen’ een dik boek over Indische componisten.
In 2016 waren ze met z’n drieën even op vakantie op het podium van Selatuinen. Vanonder het tentzeil hoorden we de prachtigste liederen en zagen hun silhouettes op het doek. Betoverend! Wendy richtte zich speciaal op een van onze gasten die dat wel kon waarderen.
Ze komen terug op ons verzoek met dit mooie en humoristische programma.

Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 10,00

 

Reserveren ( bij slecht weer) gewenst. Binnen is beperkt ruimte en vol is vol. Voor buiten; neem een kussentje of plastic mee, u zit op het gras!

 

Zoals te zien; dit jaar 5 concerten! We doen het minder dit jaar maar het beloofd wel een prachtig programma te worden!

 

 

Onze concerten worden ook vermeld op:


www.tuinadvies.be
www.voorplussers.nl
senioren.blogse.nl
www.50plusplein.nl

 

 

Mirjam Cornelisse, mijn zus, verzorgt al jaren de invulling van de klassieke concerten,
hier is nu een hecht gezelschap ontstaan wat hoogstaande originele voorstellingen brengt.

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief is een groep zangers die uiteenlopende voorstellingen brengt. De groep staat onder vaste begeleiding
van de pianist Hans-Erik Dijkstra. Hij is tevens componist/ arrangeur.
Het gezelschap brengt ingekorte en bewerkte versies van opera's en kinderopera's.
Daarnaast maken ze eigentijdse muziektheatervoorstellingen en verzorgen ‘aangeklede' concerten.

Er is een vaste kern van zangers:
Mirjam Cornelisse (sopraan),
Hannie Slingerland (sopraan),
Karin Brunt (mezzo),
Henk Koorneef (altus) en
Grzegorz Stachowiak (bariton).

“t Co-OPERA-tief heeft inmiddels een aantal voorstellingen op haar naam staan.

Hans en Grietje
Le nozze di Figaro
Diva duel Diva duet
Wicked women

Mocht u ook een voorstelling willen boeken van dit gezelschap? info@karinbrunt.nl