Tickets á € 20,00 te bestellen via deze link.

 

Opera Reintje de Vos

27, 28 én 29 augustus

zaterdag de 28e is uitverkocht.

 

 

Stichting Tuinconcerten De Bult presenteert de zomeropera in 2021 !:


Reintje de Vos

 


Een schalkse zedenschets over hebzucht, hoogmoed,  hypocrisie en hedonisme. De komische opera in drie bedrijven is een eigentijdse bewerking naar het aloude verhaal Van den Vos Reynaerde. De voorstelling vindt plaats in de openlucht en is toegankelijk voor jong en oud.

 

Maar opera is ingewikkeld …

Welnee. Reintje de Vos is een in het Nederlands gezongen opera. Met actie, slapstick, grotesk geweld, een beetje bloed, een vleugje seks, en een verhaal waarin niemand echt deugt.  Niet veel anders dan in onze wereld van vandaag. Want wat hebben we eigenlijk geleerd sinds de Middeleeuwen? Reintje houdt ons de spiegel voor.


Maar opera is toch klassiek …
Jazeker. Hedendaags klassiek welteverstaan. Componist Hans-Erik Dijkstra schreef de muziek van Reintje speciaal voor negen geschoolde stemmen uit de opera- en musicalwereld, plus het projectkoor uit Zuidoost-Friesland. De instrumentale bezetting bestaat uit piano en blaaskwartet.


Maar opera is zo ontoegankelijk …
Niks hoor. De opera Reintje speelt zich af in de natuurlijke habitat van de vos en de andere dieren. Aan de rand van het open veld en het Drents-Friese Wold: in de tuin van Openluchttheater Selatuinen aan De Bult in Appelscha.


Is opera dan een feestje …?
Reken maar. Openluchttheater Selatuinen zet met de speciale voorstelling  de kroon op 30 jaar zomerse tuinconcerten.

Het verhaal:
Het dierenrijk van Koning Nobel viert feest. Want wat hebben ze het toch goed met elkaar getroffen. Maar er ontbreekt iemand: Reintje de Vos. Waarom toch?  Nou, breek de dieren de bek niet open: “Hij zuipt en steelt, en hij hoereert. Rein zet ons allemaal te kakken.”
Maar kloppen al die beschuldigingen wel? Reintje zelf lijkt niet erg onder de indruk van de aantijgingen, al zal hij zich moeten verantwoorden.  Want wie heeft het speelmaatje van Cuwaert de Haas vermoord? De goegemeente weet het al: “Richt op die galg, sjor aan die strop, zet het schavot vast klaar. Het vonnis kent geen twijfel, Rein is de moordenaar.”
Als dat maar goed afloopt. Tja, uiteindelijk wel en niet. Dat moet het publiek zelf maar beoordelen.

De smickelbox van Reynaerde.

Een knabbeltas vol lekkers; oa met zelfgemaakte tapenade, stokbroodje, worstjes, stukje kaas. kortom voor de lekkere trek. te bestellen via deze link, Ruim voldoende voor 2 personen. u kunt deze Smickelbox ook bestellen als u al kaarrtjes heeft voor een van de voorstellingen. Gewoon via dezelfde link. € 15,00

Opbrengsten komen ten goede van onze artiesten!

..

 

T-Shirts van Reintje de opera.

Vooraf te bestellen of tijdens en voor aanvang van de voorstellingen á € 15,00. te koop bij de kassa. Opbrengsten komen ten goede van onze artiesten!

Voorverkoop maakt Reintje mogelijk

Verhaal en muziek wachten op uitvoering , de zangers en de musici staan te popelen. Maar om Reintje de Vos tot leven te wekken heeft de opera publiek nodig.  

Naast sponsoring wil Stichting Tuinconcerten De Bult 
de productie mogelijk maken door (voor) verkoop.

Help de vos door kaartjes te bestellen.

Tickets á € 20,00 te bestellen via deze link.

Kinderen tot en met 12 jaar € 10,00

 

Reintje de Vos heeft een eigen website waarop de vorderingen van repetities, kostuums en alle bijkomende activiteiten worden bijgehouden.

www.reintjedeopera.nl

 

 

 

Voor, tijdens en na de voorstelling kunt u, met een versnapering in de hand, genieten van de tuin.

Reserveren gewenst. Neem een kussentje of plastic mee (u zit op het gras!) en bij slecht weer regenkleding.

Géén paraplu! dat belemmert het zicht van degene die achter u zit.