Tuinconcerten

 

Reserveringen voor concerten kunnen per telefoon of via de mail gemaakt worden of door overmaking op banknr NL68INGB0003725924 tnv IM Cornelisse onder vermelding van adres en concert. .

Alle concerten in de Selatuinen beginnen 's middags om 14.00 uur tot ca. 16.30

kosten € 10,00

 

 

Kinderen tot 12 jaar gratis.

Concertcadeaubon € 10,00

Voor, tijdens en na de voorstellingen kunt u, met een versnapering in de hand, genieten van de tuin.

Reserveren ( bij slecht weer) gewenst. Binnen is beperkt ruimte en vol is vol. Voor buiten; neem een kussentje of plastic mee, u zit op het gras!

 


Concertdata 2019

 

Oude liefde roest niet
Een zeer breed programma van Annie M.G. Smidt tot Dvořák.

Zondagmiddag 19 mei van 14.00 tot 16.30 uur

...

Twee mensen die elk al decennia met en voor muziek leven. Eva Schuurman, oorspronkelijk afgestudeerd aan het conservatorium voor muziektheater in Alkmaar en Reinder Mulder die zijn pianostudie volgde bij Henri Struiwig, docent aan het Twents Conservatorium in Enschede.
Eva Schuurman die tijdens en na haar afstuderen speelde  in diverse musicalproducties en dinnershows, besloot haar werkveld te verbreden door een Master Muziektheater klassiek te volgen aan het conservatorium in Tilburg.
Maar ‘Oude liefde roest niet’: ook al schoolde ze zich om tot klassieke zangeres, musical en muziektheater wilde ze niet loslaten. Sinds 2012 is Eva verbonden aan The Bach Choir of the Netherlands waar ze tijdens de kerstconcerten haar lichte muziekstijl kan laten horen en waarbij ze de rest van het jaar klassiek zingt. Ook is Eva vaste zangeres bij de Close Harmony formatie Delightful3.


Reinder Mulder, al eerder in de Selatuinen geweest in 2010 en 2011, treedt regelmatig op als solist, in kamermuziekensembles en als begeleider van diverse instrumentalisten en zangers ,zo was hij 15 jaar bij Klein Operakoor Wilhelminapark Utrecht betrokken en werkte hij mee in de Leeuwenbergh in Utrecht met o.a. Petite Messe Solennelle van Rossini en Ein deutsches Requiem van Brahms.
Naast  programma’s met Eva begeleidt hij bariton Evert Jan Nagtegaal en Alt-mezzo Olga Werner met Duitstalige en Russische liederen en duetten –ook in de Selatuinen.
In dit recital komt het hele scala voorbij van opera tot klein­kunst, musical, operette, van Engels tot Nederlandstalig, Duits of Franstalig. Ook een gezonde dosis humor, een scherp randje en een beetje zelfspot ontbreken niet.

Entree € 10,00
   tel 0622980132-    0516 514992

 

 

 

Liederen van Leonard Cohen
Sela en Cohen

maandagmiddag 10 juni van 14.00 tot 16.30 uur ( tweede pinksterdag)

...

Cohen geboren in een joods middenklassegezin in een Engelssprekend deel van Montreal. Cohen betekent letterlijk priester. Zijn grootvader was rabbijn maar zijn kindermeisje was christelijk. Zo hoorde hij als jongetje veel verhalen over Jezus en van zijn vader alle Joodse teksten.
Hij wilde dichter worden en ging letteren studeren maar ook het gitaar spelen wat hij als jongetje had geleerd bleef hij doen bij zijn eigen country/folkgroep genaamd The Buckskin Boys.
Cohen bestudeerde verschillende religies en liet zich inwijden als Boeddhistisch monnik. Veel van zijn liedteksten hebben een religieuze ondertoon. Soms herkenbaar soms mysterieus verweven in romantische strofen, zoals bv in Suzanne tussen de twee coupletten.


Mirjam Cornelisse, sopraan en Henk Koorneef, tenor gaan ons meenemen op ontdekkingstocht door het leven van Cohen aan de hand van zijn liederen.
Zo heeft u Cohen nog niet eerder gehoord en begrepen. De teksten worden verteld met de bijbehorende anekdotes.
Sela betekent rust in de oude Hebreeuwse muziek en bijbel.

Entree € 10,00
  tel 0622980132-    0516 514992

 

 

 

Als uw geluk een bloem was.
Catharina van Rennes en tijdgenoten.

Zondagmiddag 30 juni van 14.00 tot 16.30 uur

...

Oude getrouwen musici en één voor ons nieuw gezicht. Eigenlijk behoeft het driemansschap Mirjam Cornelisse Hannie Slingerland en HansErik Dijkstra geen verdere toelichting meer maar toch even voorstellen, alle vier!

Mirjam Cornelisse;  mijn zus maar daar is niet genoeg mee gezegd. Ze heeft een enorme passie voor muziek en zingen. Vanaf haar achtste jaar al soliste. Eerst bij een kinderkoor, samen met ons (haar zussen), maar alleen zij had de stem! Daarna conservatorium en bij de opera beland. Nu nog steeds zingend maar ook dirigent voor meerdere koren.

Hannie Slingerland; al jaren zingend bij operagezelschappen met een krachtige volle en warme stem die ze ook wel inzet om anderen te coachen of een workshop te geven. Ze dirigeert tevens kleine ensembles en grotere koren. Een druk leven vol muziek.

Hans Erik Dijkstra; bijna huispianist van de Selatuinen. Dat is een groot voorrecht voor ons want deze duizendpoot speelt als begeleider bij ongelooflijk veel koren en ensembles, begeleider voor de conservatoria in Enschede, Rotterdam en Utrecht én treedt solistisch op als pianist in kamermuziek combinaties. Ook pianodocent en componist moet nog aan het lijstje worden toegevoegd, kortom allround!

Judith Kamerman studeerde aan het Hilversums conservatorium. Ze heeft in een show van Hans Liberg gezongen, speelde sneeuwwitje in de musical, zorgde voor de vormgeving, de regie en zong in een programma ten bate van War Child en ze is dirigente van het Koor van Vergeten Liedjes.

Als je al deze dingen bij elkaar optelt van deze vier getalenteerde mensen dan beloofd het een heel boeiende en spannende middag te worden. We zullen als publiek onder leiding van de dirigentes zelf ook een nootje gaan zingen.

-- diegene die durft tenminste!

Entree € 10,00
   tel 0622980132-    0516 514992

 

 

 

Met Diede Timmers door het landschap van het muziektheater.

Zaterdagmiddag 24 augustus van 14.00 tot 16.30 uu

Fototeam K en M

Ontzettend leuk dat een van de (nu volwassen) kinderen van trouwe concertgangers een middag gaat verzorgen. Diede Timmers.
We hebben haar goed kunnen volgen al die jaren tijdens deze middagen. Soms zeer geboeid luisterend naar een lyrische sopraan dan weer opgaand in de zwoele stem van een jazzy zangeres waar ze bijna niet bij stil zat. De liefde voor de muziek was er altijd.

Nu treedt ze zelf alweer heel wat jaren op bij het cabaret, de musical en jazz. Zij maakt onder andere deel uit van Starlight Boulevard. Heel wat projecten heeft ze onder handen, zowel hier als in Londen waar ze nu woont. Diede zingt, vertelt verhalen, liedjes vol humor, soms heftig maar vooral muzikaal en recht uit het hart.

Jelle Gulmans , al net zo enthousiast als Diede zal deze middag naast en met haar zingen. Eerder heeft hij in de musical Lelies al de rol van Jean Bilodeau vertolkt en oogstte daar veel lof mee.

Kortom een heerlijk programma vol juweeltjes.

Entree € 10,00
  tel 0622980132-    0516 514992

 

 

 

JazzBusters
Feelgood-Jazz met een bluesy sound

Zondagmiddag 15 september van 14.00 tot 16.30 uur

Tineke Koops en Leonieke Vermeer hebben beide lichte muziek aan het conservatorium in Groningen gestudeerd. Terugkijkend op die studiejaren  was er nog niet het besef dat de saxen van Tineke zo vloeiend zouden samensmelten met de pianoklanken van  Leonieke.
Ze speelden ieder voor zich in diverse bands en projecten en niet zonder succes.

JazzBusters werd pas in 2017 een feit, toen Tineke Leonieke ontmoette en ze allebei hun liefde voor de bluesy sound en het improviseren bleken te delen.  Ze vonden in Einko Topper met contrabas en Bas de Jager op drums een stevige  ritmesectie.
Vanaf dat moment was JazzBusters niet meer te weerstaan. De muziek is swingend, meeslepend improviserend en met een stevige groove.

 JazzBusters laat de sfeer van de jazzclubs herleven. Ze spelen Feelgood-Jazz en veelal akoestisch, waardoor er een intieme sfeer ontstaat. Het publiek wordt meegenomen op een spannende reis door een verrassend jazzrepertoire, met bewerkingen van bekende en onbekende nummers van de grote namen uit de Swing, Bebop, Souljazz en Latin waarbij het niet stil zal kunnen zitten.

Leonieke Vermeer    piano
Tineke Koops    saxen
Einko Topper  contrabas
Bas de Jager  drums

Entree € 10,00
  tel 0622980132-    0516 514992

 

Reserveren ( bij slecht weer) gewenst. Binnen is beperkt ruimte en vol is vol. Voor buiten; neem een kussentje of plastic mee, u zit op het gras!

 

Zoals te zien; dit jaar 5 concerten! We doen het minder dit jaar maar het beloofd wel een prachtig programma te worden!

 

 

Onze concerten worden ook vermeld op:


www.tuinadvies.be
www.voorplussers.nl
senioren.blogse.nl
www.50plusplein.nl

 

 

Mirjam Cornelisse, mijn zus, verzorgt al jaren de invulling van de klassieke concerten,
hier is nu een hecht gezelschap ontstaan wat hoogstaande originele voorstellingen brengt.

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief is een groep zangers die uiteenlopende voorstellingen brengt. De groep staat onder vaste begeleiding
van de pianist Hans-Erik Dijkstra. Hij is tevens componist/ arrangeur.
Het gezelschap brengt ingekorte en bewerkte versies van opera's en kinderopera's.
Daarnaast maken ze eigentijdse muziektheatervoorstellingen en verzorgen ‘aangeklede' concerten.

Er is een vaste kern van zangers:
Mirjam Cornelisse (sopraan),
Hannie Slingerland (sopraan),
Karin Brunt (mezzo),
Henk Koorneef (altus) en
Grzegorz Stachowiak (bariton).

“t Co-OPERA-tief heeft inmiddels een aantal voorstellingen op haar naam staan.

Hans en Grietje
Le nozze di Figaro
Diva duel Diva duet
Wicked women

Mocht u ook een voorstelling willen boeken van dit gezelschap? info@karinbrunt.nl